HABERLER

EYGEV Edirne Şubesi olarak "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl" toplantısındaydık.
24.10.2022
Okunma Sayısı : 24548
Paylaş :

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığındaki heyet, 24.10.2022 tarihinde "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl" toplantısının beşincisi için Edirne'deydi. EYGEV Edirne İl Başkanımız Sn. Erdem Mulalar'ın katkı sunduğu, farklı sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurumu temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yrd. Sn. Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Kızılay Genel Müdürü Sn. Dr. İbrahim Altan, Trakya Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Sn. Dr. Murat Yılmaz katıldı.

 

Son 20 yılda hayata geçirilen sosyal politika uygulamalarına dikkat çeken Prof. Dr. Işıkhan, "Hükümetimiz son 20 yıldır sosyal politikalar alanında çok önemli uygulamaları hayata geçirmiş durumda. Burada sosyal politikalarımızın temelinde hak temelli uygulamalar söz konusu. Özellikle büyümeden elde ettiğimiz gelirle dezavantajlı grupların temel ihtiyaçlarının karşılanması, gelirin adaletli bir şekilde dağıtılması konusunda sosyal politikaların ve sosyal yardımların çok önemli rolleri bulunmaktadır. Biz de planladığımız doğrultuda 7 bölge 7 il kapsamında şu an Edirne'deki toplantımızı tamamlamış durumdayız. Önemli veriler elde ettik. Kurul olarak Ankara'ya döndüğümüzde bunu rapor haline getirip politika safhasına dönüştürüp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz." dedi.

 

Kurul 26 Ekim Çarşamba gününe kadar kentte sivil toplum örgütlerini ve kamu kurumlarını ziyaret ederek bilgi alacak. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan başta olmak üzere ülkemiz adına en iyiyi hedefleyen, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.