HABERLER

"Sosyal Sorunlar ve Sosyal Hizmet" Yayımlandı!
22.09.2022
Okunma Sayısı : 17508
Paylaş :

EYGEV Danışma Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Başcıllar'ın editörlüğünü yaptığı "Sosyal Sorunlar ve Sosyal Hizmet" isimli eser yayımlandı.

 

Eserde, Türkiye'de “başlıca sosyal sorun” olarak kabul edilen pandemi, yoksulluk, işsizlik, göç, terör ve savaş, çocuk ihmali ve istismarı, kadına yönelik şiddet, suç, bağımlılık, ayrımcılık, iklim değişikliği ve çevre, nüfusun yaşlanması, eğitim ve ruh sağlığı gibi olgular, evrensel ve yerel gerçeklik ile sosyal hizmetin değerleri çerçevesinde ele alınmaktadır.

 

Eserin her bir bölümünde “ortak sistematik” benimsenmiştir. Her bir bölümde ilgili sosyal sorun kavramsal yönleriyle açıklanmış; sosyal sorunun önce dünyadaki sonra da Türkiye'deki güncel boyutlarına ve yansımalarına yer verilmiştir. Son olarak her bir bölümde ilgili sosyal sorunun sosyal hizmetle ilişkisi sosyal hizmet alanları, uygulamaları ve rolleri çerçevesinde incelenmiştir. Değerlendirme sorularıyla, anlatıların üzerine yeniden düşünülmesi, ileri okuma önerileriyle okuyucunun sınırları aşarak öğrenme serüvenine devamı amaçlanmıştır. Ayrıca bu eser, Türkiye'de sosyal hizmet lisans programlarında okutulan “Sosyal Sorunlar” dersi için öncü kaynak kitap olma iddiası taşımaktadır.

 

EYGEV Ailesi olarak bu kıymetli çalışmaları için Başcıllar Hocamızı tebrik ediyor, eserin okurunun bol olmasını diliyoruz.

Kitaba erişmek için tıklayınız.